April inlägget

Nu fick jag inspiration till att skriva hur det gick i april.

Det var bra fart  på  börsen med ATH nivåer och den stora frågan är om man ska  njuta av utsikten eller om man ska få  svindel.
Utdelningarna har börjar  regna in på depåerna, vilket alltid är trevligt, jagar inte utdelningar , men vill ändå att företagen delar ut, det känns som ett styekebesked,  att man  gör en vinst och anser sig ha råd att dela ut lite till sina ägare.  På  väldigt lång sikt har jag tänkt att ändra fokus till utdelande bolag, men det ligger minst 10 år framåt i tiden, nu fokuserar jag på total värdetillväxt.
Under april har det varit lite andra aktieaktiviteter bland annat så deltog jag bland 150 ytterligare på Unga aktiesparares  kongress i  Malmö.  Säger bara en sak, är ni inte medlemmar bli det och åk på centrala evenemang.

Under april  blev det bara att köp och  det blev ett nytt bolag för min portfölj, nämligen Kopparbergs bryggeri.  Ett spännande bolag som tänker utanför boxen till sin fördel. Har haft ett halvt öga på dem sen några år men efter de gästade Avanza och Pratapengar insåg jag att bolaget var bättre än vad jag trodde.

Under mars ser jag nu att jag helt bommande att göra några affärer, det förklarar varför det ligger så pass mycket på lönekontot. bättring.

Inser att det året jag skulle jobba där jag jobbar nu har råkat bli fem år! så satt och kolla lite hur mycket mer jag har idag än då, nu saknar jag exakta siffror men uppskattningvis  slutar det på en ökning av kapitalet med 4,3 gånger.

Huvudportföljen gick upp 7,49 %  under april, helt sjukt och SPI gick upp drygt 4 %.

Allt för ikväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *