Delårsrapport

Ser tillbaka på de mål jag hade för 2017 och har tänkt mig en liten avstämning så här vid månadsskiftet.

Twitter

Jag har som mål att dubbla antalet följare på twitter dvs ha 1348 följare vid årets slut, vid årsskiftet hade jag  674,  vilket innebär att jag behöver ha 1011 följare nu, jag ligger mycket nära, under midsommarhelgen gick jag över 1000 följare, så är i linje med målet och hade 1 juli 1034 följare.

Jag har sagt att jag ska köpa minst 120 better globeträd under året.
Jag har inte köpt några än, men jag har lagt undan pengar så jag köper nån gång under hösten, beloppet för 60 träd finns undanlagt.

Träning
Målet under året att genomföra 120 träningspass, min tyngdpunkt är löpträning och promenader.  Jag räknar med löppassen och promenader över 3km, dvs de pass som är ca 30 min eller längre.

1 Januari till 30 juni genomförde jag 56 löppass (inkl 2 lopp) och 14 promenader, dvs 70 pass. i linje med målet.

Investeringar
Investeringsmålet var att spara/investera mer än 2016.  Här inser jag inte har riktigt koll på mina siffror. Magkänslan är att det är mer, men saknar bra underlag för 2016. Jag har haft högre lön och inte märkvärt högre kostnader så sparkvoten borde varit högre. Får analysera noggrannare till års bokslutet.

Lite omfördelning i portföljen har skett, bland annat har jag sålt Engelska skolan, Addtech anledningen är bara att jag inte känner att jag har tid att följa bolagen och ville köpa lite annat.

Nya bolag är Kopparbergsbryggeri, Nibe, FM Mattson, Storytel, Clas Ohlson.
Kopparbergs, FM Mattson och Clas Ohlson är ”Stämmoaktier” som jag köpte mest för att ha rätt att gå på bolagstämmorna. Nibe har jag haft span på i många år men inte vågat gå in, men nu tog jag steget, tror stenhårt på deras teknik i pågående energiomställningen.

Storytel har jag haft lite koll på till och från sen draknästet och upptäckte för ett år sen att de var noterade, eftersom jag har lagt in en tidspärr på 6 månader innan jag får köpa ett nytt bolag så dröjde det till nu. Älskar ljudböcker så känns som ett bra innehav.

Detta får duga för denna gång.

God avkastning på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *