inför uppesittarkväll maj 2017

Sitter just nu på balkongen och skriver efter att ha tillbringat dagen med besök på mitt senaste innehav, Kopparbergs bolagstämma. Jag vill tipsa alla intresserade att gå på bolagstämmor, man lär sig mycket om bolagen och man går en mycket bättre känsla för hur bolagen fungerar än bara läsa en rapport.  Glädjande nog var det ett större gäng yngre deltagare, ett stort gäng var från gymnasieskola på Ludvika som var där i studiesyfte. Underbart initiativ och guld till de lärare och elever som  såg till att de fick komma dit. Vet själv vad sådan kan betyda, var själv med gymnasiet på en aktiespararträff för ca 10 år sen.

Förra månaden köpte jag följande bolag.

Vestas

I Vestas håller jag på ökar för att det ska bli en större del av portföljen. Bolaget har framtiden framför sig, nu när vi måste bygga om vårt energisystem globalt, där kommer vindkraft vara en viktig del.

Kopparberg bryggeri

Kopparbergs köpte jag främst för att kunna gå på bolagsstämman, men även för jag nästan enbart dricker cider därifrån, de få gånger jag dricker.


Clas Ohlson

Köpte Clas för att jag vill ha lite bättre bevakning på aktien och att jag tror att det är den butikskedjan som kommer klara sig bäst när e-handeln kommer. Deras varumärke är välkänt i Sverige. Sen vill man ju ha möjlighet till att gå på bolagstämman.

FM Mattson Mora Group
FMM köpte jag enbart för att kunna gå på bolagstämman dock verkar marknaden tyckt om aktien på sistone.

Månades utveckling.

Portföljen fick bättre än index vilket alltid är kul men har lite att hämta igen sen förra månaden.

Nu är det snart dags för #uppesittarkväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *