Min stategi

När jag startade mitt projekt hade jag en relativt vag strategi.

Den gick ut på spara 100kr om dan i tillväxtfonder med en investingspunkt per månad.  De fonder jag köpte under första året var bland annat Danske banks småbolagsfond i tillväxtmarknader, en fond som hade gått bra. Den stängde i praktiken för nya insättningar i  slutet av maj, då den belades med köpavgifter. I samband med detta började även fonden gå dåligt i förhållande till OMX30-index.

Så jag började handla med några andra fonder med liknade upplägg men jag kände att de inte var rätt, utan började fundera på vad man skulle kunna göra istället. Jag kände att jag ville direktäga aktier för att få ner kostnaderna. Nån stans i den vevan presenterade Nordnet en sammanställning där de jämfört investmentbolag och Sveriges största fonder.  Alla deras olika jämförelser hade slagit dessa fonder, detta blev startskottet för mig att börja välja ut investmentbolag.

Idag har jag 5 investmentbolag i ”100kr portföljen” jag köper nu som jag gjorde förr, en gång i månaden för 3100kr (100kr om dan) samt att jag sedan årsskiftet lägger på 30% som jag lånar, genom att belåna innehavet.  Jag köper den aktier som jag har minst kapital i. Det innebär att jag får en jämn fördelning över tid och att courtage avgiften blir strax under 1 %.