Ofrivillig Exit!

För ett par veckor sen kom budet på Melker Schörling AB, MSAB. Huvudägarna har bestämt sig för att avnotera bolaget från börsen och har lagt bud på resterande aktier. Personligen tycker jag det är tråkigt när bolag avnoteras oavsett vilket bolag det är. I detta fall skulle man kunna få samma exponering genom att köpa underliggande bolag direkt på börsen ungefär jämt upp men då måste man själv bevaka bolagen noggrannare framöver.

MSAB bestod ungefär 9 % av min portfölj när budet kom, jag valde att sälja av mitt innehav redan nu och inte vänta på inlösen då det är högst sannolikt att budet går genom, eftersom huvudägarna äger ca 92 % av aktierna och kan tvångsinlösa resterande aktier. Jag fick 569.50 SEK vilket var 50 öre över budet, något jag inte kan förstå hur det gick till.

Min målsättning är att detta kapital jag fått lös ska vara återinvesterat senast 14 december 2017 då budet löper ut detta datum. När jag kommit fram till detta har jag resonerat så här, skulle jag inte göra något alls kommer kapitalet vara bundet till aktien till det datumet men osäkerheten om jag kan få ut kapitalet när jag vill, nu när jag har sålt kan jag välja när under kommande månad jag vill gå in i nytt innehav. Hinner jag inte eller hittar jag inget jag vill köpa nu kommer jag 14:e december köpa in mig i Spiltan Investmentbolagsfond, för att få exponering mot marknaden.

Har börjat kolla på nya bolag, däribland Industivärlden*, Addtech, Svolder, Vitec, Traction, Öresund. Gillar bolag som har en bra riskspridning i intjäningen.

Efter försäljning ligger jag ca 20 % likvid, 10 % i aktieportföljen och 10% i sparkonto.

Första köp: 2013-11-06
Min GAV kurs: 342
Antal köp: 15
Genomsnittlig avkastning ca 36 %Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *